餐厅: 翠園 (星光行)
资讯:

餐厅: 翠園 (星光行)
资讯:

今早妹妹话要食叉烧包,本来想去星光行2楼潮廷;点知去到要11:30才开门,现在10点唯有上翠园。当然翠苑有海景又新装修,环境是一流的,但是茶钱三个人已经$54,其实好贵下。前菜是牛耳,妹妹当然开心,先来一个煎糯米鸡,好味嘅,但太多馅了。。。反而食唔到糯米的味。虾肠,唔明点解肠粉皮会咁厚,仲有啲虾望咗一阵豆粉,而豆粉系有啲碱水味道,好鬼怪,唔好食!叉烧包一笼两个,其实可唔可以改三个呢?精致啲会唔会更好呢? 咁大个见到都唔想食😂 妹妹食咗一个,第二个都打包。最好食就系个煎粉果,馅同皮比例适中,清清地但系又系炸嘢。全餐最好食,我食了两个!最失望就系潮州粉果,之前美心好好食,配埋潮州辣椒油真是顶级之作,但今日只粉果不再胀卜卜,里面啲馅花生嘅比例特别多,唔好食。连我最钟意食嘅嘢都唔好食。so sad.....要隔一阵先会再去呢间饮茶! 清洗下失望的记忆

要隔一阵先会再去呢间饮茶! 清洗下失望的记忆