2023-03-15
🌕Hello我系Moon🌕每个月一次嘅放题就真系走唔甩㗎啦!😂其实而家放题店系喺旺角依度重新开幕,😗以前都系食过一次,不过𠮶阵时都系好耐以前啦!😌我哋订咗七点钟,虽然系平日嘅晚上,😜但系呢度人流真系非常之多!😗不过店员嘅效率真系好高!🤪入到去,真系觉得呢度嘅空间感好足够,😍自助区域上面嘅食物选择都好多,😛甜品雪糕饮品应有尽有,不过我又点会只系喺自助区度拎嘢食呢?😎食放题嘅指定动作,梗系要食呢度嘅刺身啦!🤓呢度嘅刺身真系好新鲜,😊除咗有一般嘅甜虾牡丹虾同埋三文鱼之外,😇仲会有松叶蟹脚,非常之鲜甜,而且都系啖啖肉!😚三文鱼都令我有惊喜,因为佢系近三文鱼腩嘅部位!😛钟意食海鲜嘅朋友仔,🥸真系唔可以错过呢度嘅避风塘软壳蟹,非常惹味,🤩而且蟹嘅份量都有一整个!🥳皇牌烧乳鸽王,😏自从知道放题有得任食乳鸽,我就开始对乳鸽着迷!🤓每次都要食返半打先足够!😤呢度仲会有金蒜蓉粉丝蒸扇贝同埋川烧珍宝鲜蚝烧,🤩可以疯狂食烧蚝,真系好爽!🥳麻麻辣辣嘅感觉, 其实都相当开胃!😳突然之间嚟咗一个有鲍鱼又有花胶嘅煮物,🫣原来系朋友嗌咗一个金汤慢煮吉品干鲍鱼花胶盛,🤭呢个花胶真系好嫩滑,😳估唔到放题都可以任食鲍鱼!🤫等
突然之间嚟咗一个有鲍鱼又有花胶嘅煮物,🫣原来系朋友嗌咗一个金汤慢煮吉品干鲍鱼花胶盛,🤭呢个花胶真系好嫩滑,😳估唔到放题都可以任食鲍鱼!🤫等我都即刻嗌多几个补补胶原蛋白,同埋享受吓鲍鱼自由嘅感觉先!😏
讲真我真系好钟意呢度嘅烧香草羊鞍,😜我记得以往都系用柠檬做伴碟,😝今次用咗黄芥末,所以令到羊肉嘅味道更香!😚
自助区入边嘅甜品,😌其实都几丰富,😉我最钟意嘅就系呢个脆皮泡芙,🥰咬落去,真系会有爆馅嘅感觉!😛
去到最后嗌咗脆皮鲜奶,金黄外脆内软, 仲有好香嘅奶香味道啊!
饮品嘅部份,除咗有一般嘅纸包饮品同埋罐装饮品之外,仲有佢哋嘅樽装冷泡茶,我几钟意佢哋嘅花茶!
🌕最后MoonMoon真系好满意呢间日式放题餐厅,食物比我想像中多,而且成餐饭都冇漏单嘅情况出现,重点系上菜效率,真系好高,咁就唔使饿着个肚等啦!🌕