2023-02-15 1859 浏览
姻缘际遇,今日又要去上环做嘢,去到附近记得呢间米芝莲给嘅烧腊舖,记得上次食过好味,今次再去尝试,希望食得返上次嘅好味道!跟住都系食叉烧,不过上次食濑粉,今次瀬粉卖晒,只能食米粉。老实讲,个人喜好,烧味配濑粉,点都好食过用米粉,但系卖晒都冇办法!不过重点并唔系碗粉面上面,系叉烧!今次order嘅时候冇指明要食肥叉定系瘦叉,但系啲叉烧都真系瘦得有啲过火,同埋叉烧乱放嘅程度,都令到碗叉烧米粉卖相扣咗啲分数。我同我同事讲,话啲叉烧仲亁过我块面,可能个阿姐听到,过咗阵无端端切咗几旧比较肥少少嘅叉烧俾我,话切几旧肥啲嘅俾我试吓。咁我又同我同事即管试下,其实结果系旧叉烧肥返少少,但味道依然比之前去稍有逊色⋯⋯(唔通因为米芝莲加持下我期望太高?) 同场加映,我对面搭枱果位哥哥,佢话啲饭煮得唔好食,有啲硬….佢亦有表示啲嘢比较之前逊色咗啲…. 当然,人人口味唔同,我唔钟意唔代表啲乜嘢,只系纯粹分享下今日经歴同感受😆🙏🏻 *有例汤送

*有例汤送