2014-11-15
大约半年前第一次试过之后, 今日再去, 感觉上差咗DD, 但依然值得去食~ 今次依然encore个羊西冷, 因为老公超钟意食, 而且唔系咁多地方有得食, 另外, 再叫个精选牛柳, 老公话想试下佢d意粉, 于是佢一个意粉, 我一个薯菜, 因为我惊食唔哂, 点知叫完后, 老公无啦啦又睇返个menu, 先发现原来个意粉要加成十蚊咁多, 个侍应可能系新, 冇提一提, 不过既然叫咗, 就算数, 可能十蚊系抵食呢~ 餐包+红/白汤 餐包上次讲过, 系生命面包, 今次冇咁香牛油味, 差咗少少 红汤有好多料, 又唔会太辣 白汤就淡咗d, 茶餐厅果d好饮过佢 羊西冷配意粉羊西冷依旧叫7成熟, 但今次要蒜茸汁, 同埋配意粉~ 今次旧羊西冷比较多筋, 虽然d筋都唔系好un, 都可以咬到, 但始终啖啖肉比较好, 感觉上又抵食d, 至于个蒜茸汁, 蒜茸多过汁, 啱哂我老公 价值十蚊的意粉, 都算值得, 起码唔系林pet pet果d, 系西餐厅应该食到果d质地, 软硬适中, 再加埋超多蒜茸去捞, 劲~ 精选牛柳配薯菜佢有分牛柳同精选牛柳, 应该系靓D同冇咁靓的分别, 今次试下佢个精选, 睇
红汤有好多料, 又唔会太辣
白汤就淡咗d, 茶餐厅果d好饮过佢
羊西冷配意粉 羊西冷依旧叫7成熟, 但今次要蒜茸汁, 同埋配意粉~
精选牛柳配薯菜 佢有分牛柳同精选牛柳, 应该系靓D同冇咁靓的分别, 今次试下佢个精选, 睇下有几靓? 佢比普通果只贵几十蚊架~
个牛柳又系叫七成熟同埋蒜茸汁, 但其实佢冇7成, 我谂大约5-6成左右, 因为果度环境暗, 唔系好睇得到, 但佢应该未至于生到有血果只, 所以我都系切开咗, 再响铁版上煎一煎先, 咁就去到我要求的7成熟~ 个牛柳系生咗少少, 但好有肉味, 同埋够林, 唔错~
薯条热辣辣, 超正, 但非常热气, 除咗薯条, 仲有牛油粟米粒同一两粒车厘茄+西兰花
冻柠茶 茶味唔够浓, 柠味又唔够
热柠水 成壸仔上, 够冲两杯半左右啦~ 所以要悭D柠檬, 每次督烂少少, 如果唔系比你够冲3杯都冇用, 都
系用热水~
朱古力雪糕 今次只得云呢拿同朱古力选择, 我地谂都唔驶谂, 同一时间话要朱古力, 果然冇令我地失望, 朱古力味超浓, 有平时食开75%果D朱古力咁浓味, 而且又唔太味, 好好食~