📍Checkin In TaipeiCheckin taipei又有新野喇!今次系开心果凤梨酥呀!呢间旗舰店真系好正,又静又好坐🧚🏻‍♀️👅明太子甜不辣 $78呢个脆嘅甜不辣加埋上面嘅明太子,我同朋友食完第一啖都觉得好好好好食!极度推荐大家要试下呢个👅脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 $88蛋饼卖相好靓,芋泥好软,皮唔会好厚,蛋饼肥嘟嘟😚面头有咸蛋黄碎,建议2-3人share黎食,因为好饱肚👅樱花虾乌醋茄子 $48呢个起好食,咬落去好juicy,够哂味,又唔滞,劲开胃,做餐前小食一流😙👅卤肉饭 $68好多卤肉,肥瘦均匀,所以唔会好干都唔会好滞,每一啖饭都确保有卤肉同汁,好快就食完一碗😋👅手工凤梨酥麻糬蛋挞/开心果 $48曲奇皮嘅蛋挞,劲重牛油味,用手食会成手牛油味𠮶种😍入面仲有好烟韧既麻糬同埋凤梨果肉,酸酸甜甜,must try item🤩另外嘅开心果味都好特别,有开心果粒,口感对比上强烈啲,呢个蛋浆就杰啲😚👅木瓜牛乳 $52我最爱,木瓜同牛乳一半一半,所以其实系劲多木瓜👅芭乐牛乳 $52好fresh,味道好夹
📍Checkin In Taipei

👅明太子甜不辣 $78

👅脏脏咸蛋黄芋泥蛋饼 $88

👅樱花虾乌醋茄子 $48

👅卤肉饭 $68

👅手工凤梨酥麻糬蛋挞/开心果 $48

👅木瓜牛乳 $52
我最爱,木瓜同牛乳一半一半,所以其实系劲多木瓜

👅芭乐牛乳 $52
好fresh,味道好夹