2024-08-26
今次encore呢间鸡煲打边炉,因为上次嚟打边炉,好遗憾冇试到佢哋嘅招牌鸡煲。所以今次叫咗个BB辣嘅招牌鸡煲。估唔到BB辣都可以做到咁惹味㖞,正!然后同一个煲可以加返鸡汤就开始打边炉啦,今次试吓其他款嘅打边炉料先:「饺饺阵」 $88有四款饺子:有鱼皮饺、韭菜饺、鲜虾云吞、麻辣饺子。全部都好新鲜,最起码个鱼皮饺唔会有「益」味,因为有时自己喺超市买都会买到啲有雪味嘅鱼皮饺。而且,食得出麻辣饺子、鲜虾云吞,同埋韭菜饺,都系食得出系自家制。炸芝士响铃(三只) $43虽然好似贵咗少少,但系系非常值得试嘅,因为呢个配搭我从来冇喺其他间打边炉店食过,系第一次喺呢度食。个炸响铃,除咗系新鲜炸蚬,超级松脆之外,再加少少溶咗嘅芝士喺面,一啲都唔腻口。珊瑚蚌 $125新鲜,依旧的爽脆,系一个打边炉要好快熟嘅好选择。红薯粉$32、杂菜篮 $70、龙凤柠乐$34杯、乌梅汁$38红薯粉好滑;杂菜篮有三款菜:唐生菜、小白菜、菜心,全部都好新鲜、翠绿;龙凤柠乐系由新鲜柠檬同老咸柠两沟嘅可乐,真系好饮过一般新鲜柠乐;乌梅汁够下火,唔酸又唔太甜。以呢间火锅店座无虚席嘅情况计,服务员嘅服务速度同态度都真系好令人满意,起码你
「饺饺阵」 $88
炸芝士响铃(三只) $43
珊瑚蚌 $125
新鲜,依旧的爽脆,系一个打边炉要好快熟嘅好选择。
以呢间火锅店座无虚席嘅情况计,服务员嘅服务速度同态度都真系好令人满意,起码你叫佢加汤佢系会即刻过嚟帮你加,你清完一碟嘢,佢都会好快帮你收走个吉碟。个酱油区系自助嘅,睇得出啲葱、生蒜、红辣椒、芫荽都系好新鲜切嘅配料。