2023-01-10
估唔到三年嘅疫情,令到呢间铺嘅质素都下降咗咁多。定系因为唔同分店嘅关系呢?三年前去开乌溪沙果间铺感觉好好多㖞。无论系成个餐厅嘅格局、气氛、食物出品,全部强差人意🫣定系因为所有以前嘅嘢都好过而家?抑或所有舖头一开落多几间分店就开始质素下降?我同朋友我谂大概七点左右去到,几乎冇人,得小猫三四只,榻榻米位置任坐。不过因为我朋友唔钟意屈住只脚所以⋯以前去乌溪沙店每逢节日佢都会有个特别SpeXial Menu,而我呢啲贪新屎坑就梗系响个新Menu度拣晒一啲我想试既野啦 ,虽然呢度都有SpeXial Menu,不过已经系圣诞节special ! (我谂住已经换咗新年Menu)照order啰唔系点啫!叫咗鸡肉串烧、芝麻鸡翼、寿喜烧牛肉定食同埋两杯SpeXial drink , 都系姜汁为主嘅, 一杯系Americano一杯系latte (前者大家一致赞好,虽然两杯都冇我哋expect既姜味)鸡肉串烧嘅卖相完全同我expect嘅大有出入,大大件嘅鸡肉同大䓤串起嚟,根本都好似冇烧过咁😕芝麻鸡翼味道OK嘅不过个presentation又同乌溪沙掂好唔同啰。Sukiyaki牛肉定食即系肥牛煲,其实肥牛我真系
Sukiyaki牛肉定食即系肥牛煲,其实肥牛我真系好一般,好似咬唔烂咁。同埋我对于一铺过一镬熟嘅嘢真系冇乜好感,好似全部都一样味咁🤪
最尾仲要加个甜品-抹茶疏乎厘。又系同我地expect嘅有啲出入,配上嘅雪糕我哋食唔出有绿茶味,反而系有啲薄荷味同埋有啲滑潺潺嘅感觉!好奇怪
Total >$400 🤔🤔🤔性价比高唔高自己谂啦
总结:我谂我哋唔会再嚟🤣