2017-12-27
为左避开人群同避免”被㓥”,决定同朋友提早庆圣诞,而且仲要拣食西餐以外既野。结果拣左呢间一年前食过觉得性价比高既小店,果然仍然保持到水准~食铁板烧,识拣就一定拣坐BAR枱,一边享受食物,一边欣赏师傅既表演,我地系早一个月前BOOK枱架其实小店有唔少熟客仔黎过再返兜,我坐左系度近2个钟,有七八成都系熟客希望之后出名左唔好太难BOOK枱啦临近圣诞,小店推出左圣诞MENU,不过我地都觉得食开果个套餐抵食又岩口味,所以照旧叫左个----铁板限定套餐(二人前) $798+1蟹捧沙律呢个沙律系用醋做酱汁,非常醒胃,系一个唔错既前菜活鱼奶面鼓汤由于我一向都讨厌饮呢款汤,所以无试到但见到入面有唔少材料,有豆腐、海带、蚬肉,而且蚬肉SIZE都唔细架~杂锦刺身 (三文鱼、甜虾、八爪鱼、北寄贝)虽然三文鱼同甜虾未叫鲜甜,但可接受;反而平时我唔中意食既八爪鱼同北寄贝就几爽口同有海鲜味铁板配菜及蒲烧鳗鱼鳗鱼色泽非常靓!! 闪闪发光~ 鳗鱼无骨且肥美,鱼油同酱油香混合一齐 正~唯一缺点系酱多左D,咸左少少翠肉瓜同冬菇都好好味,又嫩又多汁日本黑毛猪我记得上一次食呢个黑毛猪系超惊喜,因为第一次食粉红色既猪而且仲要好J
希望之后出名左唔好太难BOOK枱啦
蟹捧沙律
活鱼奶面鼓汤 由于我一向都讨厌饮呢款汤,所以无试到
但见到入面有唔少材料,有豆腐、海带、蚬肉,而且蚬肉SIZE都唔细架~ 杂锦 刺身 (三文鱼、甜虾、八爪鱼、北寄贝)
铁板配菜及蒲烧鳗鱼
翠肉瓜同冬菇都好好味,又嫩又多汁
日本黑毛猪
黄金老虎大虾
大虾用猛火煎熟,可以速迅锁住虾汁,令虾肉食落弹牙、重虾味;再配上个邪恶黄金酱,由虾膏、牛油、芝士整成,虾膏味浓郁!! 真系食到LamLam脷
在旁既小朋友睇得甚高兴~
牛柳五成熟,非常JUICY~ 其实唔点任何酱料就咁食已经好正;重口味既话就可以点炸蒜,不过个人觉得蒜味太重,盖过左牛本身既味
牛肉黄金炒饭
白饭炒到粒粒分明、沾满”牛油”同豉油,好够锅气无论几饱都要食佢!!
日式炒时菜
甜品 – 芝麻雪糕/鸡蛋布甸
总体食物质素好,职员有礼貎又友善,会主动同客人倾计,了解佢地既需要。一间咁有Heart既食店,我一定会再黎~