2024-01-29 355 浏览
走入仙满堂,先俾佢哋嘅仙草牛奶吸引到!个碗装得满满当当,食物色彩斑斓,令人眼前一亮。我叫嘅「仙草1号」,真系大得滞,足料到爆炸,啖啖细嚼,感受到𠮶种Q弹又滑溜溜嘅仙草配上𠮶软绵红豆同珍珠,简直系口感大合奏!薏米带啲脆嘅口感,整体食落去又滑又爽喉,正到不得嘞!🤤而啲招牌麻糬牛角包窝夫就真系另一个挑战呀,每一啖都系惊喜!牛角包啖啖松化,表面嘅麻糬拉丝得嚟食起嚟又有嚼劲,相辅相成咁。当然冇少咗啲雪糕,佢哋个牛乳雪糕香浓得黎又唔腻口。系热辣辣天气之下嘅最好对策,食落去简直系解暑神器!😉🍨最后补充嘅,甜品世界唔系得仙草同窝夫咁简单。绿茶同埋OREO脆脆丸子,一啖咬落去,感觉到两种完全唔同嘅口感,微苦嘅绿茶同浓郁嘅巧克力味,盛惠味蕾。焦糖布丁就系啱哂爱甜品但又怕太甜嘅你,质感啫喱啫喱嘅,食落又有啲满足感,真系非常之fit我口味!总括嚟讲,店内嘅食物系「包你满意、食到饱」嘅代表。下次约埋啲朋友,又可以嚟这度分享呢啲小确幸喇!👍🌈