2024-10-06
有多间米芝莲,食完之后,只系觉得比其他酒楼好味少少,摆盘靓少少,但系香宫就唔同啦。佢嘅焗蟹盖,真材实料,超多蟹肉,食完之后就觉得,去第二度食,简直系嘥钱。佢个两粒姜味啫喱,都好好食㗎。另外佢个牛腩,睇落去普普通通,但系当你一啖食落去之后,就觉得呢个世界上,都唔知系其他地方有冇再可以食到咁好味嘅牛腩。仲有佢𠮶天鹉荟萃甜品,个酥皮又系唔知喺第二度会唔会再食得到。另外佢个三葱龙虾,超香葱味,龙虾又煮到啱啱好火候,真系好好味。另外我哋加咗,蟹黄蟹肉炒鲜奶,系大闸蟹季节嘅特别菜式,虽然我唔觉得特别多蟹我,但系就超多蟹肉。我个人唔系特别钟意食大闸蟹,所以冇失望,仲觉得好好食。鱼汤海鲜杂菜煲,又系一个惊喜。本来谂住求其有啲菜食,冇乜特别期望,但系佢又好好味㖞。同埋餐厅啲人系有帮你谂埋几时上你加嘅菜系最适合,炒鲜奶佢就同埋蟹盖一齐上,而杂菜煲就跟牛腩一齐上。刚刚好,真系一间贴心嘅餐厅。另外嚟香宫食嘢,香格里拉酒店有待客泊车,服务一流。虽然一个一人套餐$1688,真系好贵,而且唔系度度菜都难忘,我未必会再食套餐,但系蟹盖,牛腩,同甜品,系一定会返嚟再食。😋
另外嚟香宫食嘢,香格里拉酒店有待客泊车,服务一流。