2022-08-01
食omakase 通常食日本刺身多,今次来个新尝试,揾左中环一间以食日本🇯🇵鹿儿岛鸡为主的omakase。入到去,餐厅服务员细心拉凳比我地坐,又帮我地放好袋。望左餐牌,原来可以品足16道菜!率先登场既系鸡清汤,清甜好喝,有粒圆圆的肉团系鸡肉肉粒团,鲜甜可口。烧物呢度主打烧物,师傅现场用备长炭烧各样食物。鸡肩、鸡心同鸡颈,烧得皮脆肉嫩又惹味,而鸡心又弹牙,而且好juicy 添。套餐除咗8款烧鸟,仲可以食到其他鸡肉料理如鸡肝酱最中饼。盛宴将近尾声,送上鸡汤拉面同松露丼饭,拉面汤底微带胶质,鸡面条幼细且可口。丼饭中间的红日蛋黄和片片的松露,感觉华丽,好香喔!!甜品系自家制布甸和whiskyi味道的雪糕,微带酒香,很特别的味道呢!布甸柔滑,甜度适中。呢度食野除左品尝到高质野食物外,令一赞赏既系料理长同店员都热情好客又几搞笑 ,气氛令人十分欢愉,走时会跟你行出去同目送你走!
率先登场既系鸡清汤,清甜好喝,有粒圆圆的
肉团系鸡肉肉粒团,鲜甜可口。
烧物
套餐除咗8款烧鸟,仲可以食到其他鸡肉料理如鸡肝酱最中饼。