2024-03-15 1624 浏览
一直都对嘉多娜出品几有信心,之前试过佢哋好多产品,包括法式布丁、餐蛋包、芝士吐司、贝果、方包、鸡批、芝士挞同麻糬3Q酥,质素都唔错,尤其钟爱法式布丁至于芋泥酥、松饼、凤梨酥、开心果泡芙同抹茶烧饼就相对普通今日经过窝打老道分店见到出左芋头麻糬3Q酥,就即刻买嚟试试----------🔹芋头麻糬3Q酥 $10馅料有芋头蓉、麻薯、肉松、咸蛋黄面头洒上满满芝麻,Size 够大,芝麻几香咬落去第一下觉得皮偏厚同偏干,而且冇咩香味芋头份量唔少,不过就毫无芋头香,而且唔系好粉绵嘅口感;咸蛋黄同样系冇乜香味又唔漏油;肉松同麻糬比例唔多,肉松唔酥唔香,麻糬唔够烟韧,整体口感同味道都系合格以下,唯一赞嘅只系甜度唔高呢个酥真系令我几失望,其实之前食过佢哋嘅芋泥酥都觉得佢哋拣嘅芋头唔够香,试埋呢个,系完全唔会再回购佢哋嘅芋头出品
至于芋泥酥、松饼、凤梨酥、开心果泡芙同抹茶烧饼就相对普通
今日经过窝打老道分店见到出左芋头麻糬3Q酥,就即刻买嚟试试
----------
🔹芋头麻糬3Q酥 $10
馅料有芋头蓉、麻薯、肉松、咸蛋黄
面头洒上满满芝麻,Size 够大,芝麻几香
咬落去第一下觉得皮偏厚同偏干,而且冇咩香味
2024-03-15
外卖自取