2016-12-20
众所周知,我哋一向都唔好甜品,但今日喺尖沙咀食完饭之后,A姐竟然拉我去食甜品?佢话要试吓呢间当选2017年米芝莲小食推介,主打雪糕泡芙嘅Owl’s!一路行一路都觉得好奇怪,明明A姐唔钟意食甜嘢架,但行到去么地道嘅Owl’s,我明喇!原来突登行过嚟,为嘅就系个靓仔店主!!!!A姐见到靓仔店主,双眼已经发哂光啦,问佢食咩佢都实话好食架啦!所以等我M佬试吓呢间2017年米芝莲小食推介,名乎不乎实啦!小店以猫头鹰做logo,仲有唔少猫头鹰嘅摆设,整个餐厅设计简约,不过座位唔多,大概只可以坐到5个人,但就啱哂A姐啦,佢可以尽情睇住店主喺开放式厨房准备甜品。呢度除咗设计简约,连Menu选择都唔多,不过,店主话重质不重量(我M佬都好认同)!呢度主打4款雪糕泡芙、Choux、8款定期转换口味嘅Gelato同咖啡!款式唔多,但店主话每样嘢都系佢自家手工制作,佢对每样食品都充满信心!A姐已经流哂口水喇(因为店主定个泡芙?)!计我话,最重要当然系味道!4个雪糕泡芙分别系Red Velvet、Praline Noir、Popcorn&Rocks同Mango Tango,每个卖相都唔错,试吓先!Mango Ta
A姐已经流哂口水喇(因为店主定个泡芙?)!计我话,最重要当然系味道! 4个雪糕泡芙分别系Red Velvet、Praline Noir、Popcorn&Rocks同Mango Tango,每个卖相都唔错,试吓先! Mango Tango:橙色嘅泡芙,配上芒果雪葩、芒果热情果酱同朱古力布朗尼
连我M佬都对呢间小店心心眼呀!虽然价值$58嘅泡芙,感觉好像有啲贵。但以Owl’s嘅食物全部人手细心制成,而且以咁大球gelato制成嘅泡芙,就绝对物超所值喇。