2021-08-09
去开铜锣湾做嘢,经过金百利楼下,见到我之前喺尖沙咀食过的麻辣派对,对这间的酸菜鱼念念不忘,于是二话不说马上搭lift上4楼再试。内部装修和尖沙咀相似,依旧系花花世界,神秘又美丽。一坐低见到午市套餐超级抵食,因为样样都想食,所以拣咗3个套餐,一个系酸菜江团鱼。新鲜鱼肉又大片又软滑,鲜甜无骨,最重要系不会一夹就散,虽然系套餐,但不会因价就货,竟然有十片鱼肉咁多,同大量了配菜,真系,绝对超级抵食,必点😋 土豆焖黄鸡,鸡肉嫩滑不嚡口,同薯仔一样炆得入味,要嚟捞饭绝对可以三扒两拨食晒成碗白饭。红烧猪软骨炆津白,真系蚊得软腍入味,猪软骨嘅软骨炆到透明,食落啖啖骨胶原超正👍,津白索晒啲酱汁,非常之好食。每个套餐都包一碗白饭一杯饮品,要了冻柠檬茶,所有饮品比起一般茶餐厅,都起码大一半,超大杯。因为点了3个餐,所以另一个餐要了老火汤,汤头浓郁而甜,没有加味精,饮晒都不会觉得口渴,正到呢!总括嚟讲呢间套餐选择超多,嚟多几次都试唔晒,下次午餐都好选择。
内部装修和尖沙咀相似,依旧系花花世界,神秘又美丽。
酸菜江团鱼
土豆黄炆鸡