2024-01-03 106 浏览
是日做完facial觉得好肚饿,见天气太冻就顺便系同一座大厦食埋嘢先走。相对商场cafe楼上cafe性价比系会高啲,地方阔落之余又唔需要限时,仲有board game免费借玩,原来我都好耐冇约朋友冇去楼上cafe玩啦,好怀念啊!龙虾汤天气冻最正就系饮热汤,于是加配咗个龙虾汤,味道不过不失,胜在够热饮完个身即时暖咗。软壳蟹黑松露意大利粉软壳蟹大大只咬落外脆内juicy, 唔使拆壳都食啖啖肉,绝对系中意食蟹嘅懒人首选。意大利粉软硬适中,质地好滑溜,系我喜欢嘅口感,配料有菇、洋葱同红黄椒,红黄椒有轻微酸甜味可以中和忌廉酱汁嘅油腻感,好欣赏厨师嘅心思。水牛城鸡翼天气冻胃口特别好忍唔住叫多个鸡翼,外脆内juicy嘅鸡翼配合水牛城酱汁,酸酸辣辣好过瘾。玫瑰花&洋甘菊茶为咗避免太晏饮咖啡失眠,所以拣咗花茶,茶味清香易入口,饮完返屋企程车瞓足全程,果然对睡眠好有效。朱古力心太软&雪糕心太软热辣辣有香喷喷嘅朱古力味,用匙羹切开见到有朱古力流心,心太软外脆内软,焗得刚刚好,配上冰冻雪糕一冻一热好醒神。

龙虾汤

软壳蟹黑松露意大利粉
软壳蟹大大只咬落外脆内juicy, 唔使拆壳都食

水牛城鸡翼

玫瑰花&洋甘菊茶