2023-05-12
难得周末约左好姐妹一齐去食个下午茶,拣左大埔超级城呢间白色小店-Coco Espresso。白色嘅装修风格真系好岩坐喺度叹杯咖啡☕️同朋友休闲咁食个lunch ,再叫个甜品打下卡。真系好放松❤️叫左2份daily set +1个甜品。set 仲包埋杯咖啡☕️唔算贵😂抵过就咁叫一杯咖啡慢煮法式油封鸭髀+牛角酥窝夫: 鸭髀好香🤤阵油香味可以媲美金华火腿,入口出奇地嫰滑,可能因为慢煮嘅方法👍🏻 配塔牛角酥窝夫好新颖😂食完咸味鸭髀,即刻可以食窝夫沾上蜜糖当甜品❤️芝士牛肉汉堡+墨西哥脆片:牛肉块好juicy 🤤咬落一个人成口肉汁👍🏻好正👍🏻 墨西哥脆片配合旁边嘅酱(我食到牛油果同青柠味道,感觉好清新👍🏻Latte : 钟意饮咖啡嘅朋友一定要饮👍🏻唔会太甜,甘苦得黎又唔涩👍🏻奶泡打得够绵密👍🏻大杯装够晒饮成日下午👍🏻核桃朱古力雪糕+牛角酥窝夫:女仔又点少得食甜品!呢个牛角酥真系好酥脆❤️加上不能拒绝嘅忌廉同雪糕,先可以令成个下午茶变得完美❤️❤️