2018-04-25 922 浏览
𠮶日男朋友生日,咁我就系屋企附近订咗间泰国餐厅。预订左七点钟,无奈准时到达但系要等人埋单先可以入座。咁礼拜日嘅繁忙时间都预左可能有呢个情况出现,咁我都觉得冇乜所谓啦,人哋餐厅都唔想嘅。咁如是者我哋等左15分钟啦,终于可以入座,由于我哋等入座嘅时候职员已经帮我地落咗单,我哋嘅食物亦都好快送到,食物质素不过不失,但略嫌唔够热。我地点左个两人餐食,份量都颇多,我哋食咗一半都未有,个职员已经问我洗唔洗上蛋糕,我见佢出边劲多人等紧,咁我就同男朋友尽量快啲食埋啲嘢。但后尾一上蛋糕之后,个职员已经急不及待想帮我地埋单,态度恶劣。最后同男朋友嘅用餐时间只系用咗30分钟,野都未食完,就俾人催住走咁,感觉真系好不满,见佢喺度催三催四,黑口黑面。最后我哋将所有嘅嘢打包攞走返屋企食。如果大家想慢慢地坐系餐厅食嘢,真心唔会推介呢一间,食个快餐都尚可接受。
𠮶日男朋友生日,咁我就系屋企附近订咗间泰国餐厅。