2013-03-29 18 浏览
同朋友庆生, 去左笑笑居乐屋怒食一餐后五个口痕嗜甜既女仔去左Ocio食糖品!(笑笑居乐屋实在无乜好影... 嘢食上得好快, 又唔香又油...不值一试呀~情愿同样价钱去和民具规模一点的日式居酒屋来得稳阵有保证!仲要唔系放题但限食2小时...仲不断趋人走咁~成日走黎问我地嘢食上齐未同唔帮我地加水...搞到大家都食得好快好急丫!!) 卖相唔错份量十足的夜宵打食评既时候已经距离食果日有d距离, 所以只能隐隐记得食物既名称~~点左窝夫拼盘~朱力蛋糕拼盘同埋唔知金乜嘢!!碟碟都好大大份~好香好靓丫 二人窝夫拼盘 5/5个窝夫拼盘真的不错不错, 有两片原味, 两条朱古力味~两款配上云哩拿雪糕同朱古力雪糕又热又冻的口感真的好正丫~好多时出面既窝夫因为一片都大大件既关系, 餐厅都会将d粉浆沟得好稀好啖, 令到个窝夫无左其本身既内里既软熟感同香味,而哩间Ocio 就唔会啦!外香脆内软滑, 感觉食紧一底上等格仔饼既加大版咁丫~嘻嘻!唔会整个都太硬, 亦唔会整个都腍腍的, 好好味丫!令对窝夫本身无乜特别喜好既我改观哩 仲要一赞既系佢既生果都十分新鲜, 没有放久了的霉感~朱古力浆不多不少刚刚好, 这个我真的要俾

卖相唔错份量十足的夜宵
点左窝夫拼盘~朱力蛋糕拼盘同埋唔知金乜嘢!!
碟碟都好大大份~好香好靓丫

二人窝夫拼盘 5/5
个窝夫拼盘真的不错不错, 有两片原味, 两条朱古力味~
两款配上云哩拿雪糕同朱古力雪糕又热又冻的口感真的好正丫~

好多时出面既窝夫因为一片都大大件既关系,
唔会整个都太硬, 亦唔会整个都腍腍的, 好好味丫!
令对窝夫本身无乜特别喜好既我改观哩
仲要一赞既系佢既生果都十分新鲜, 没有放久了的霉感~
朱古力浆不多不少刚刚好, 这个我真的要俾5分哟!

朱古力蛋糕拼盘 3.5/5

这个五层朱古力蛋糕好好味呀!做得不错, 记得我第一次学整蛋整时就系整五层朱古力, 其实唔难整, 因为味道系一样架~只系朱古力本身既味道就好引人, 食得出佢唔系用次等含乳胶比例重既朱古力, 所以用料上都要一赞!
肉桂苹果批系西式热食甜点中少数我会食同都会喜欢食既甜品,, 因为我本身好钟意生果哩~

佢放了一少杯花奶俾你配黎食, 但系我就觉得唔配既好~
佢里面都系焗得热热脆脆的, 但内里略嫌就干口左啲, 可能系佢俾花奶既原因哩!
最后是焦糖车厘子松乎厘...
我本身真的不太喜欢松乎厘,, 所以口感我自然不喜欢丫..
佢个松乎厘底本身不太甜, 不太好甜既女生们应该都会喜欢的哩

这个我真的忘了叫什么... 3/5
这款真的不是我杯茶...始终热既焗蛋式西式甜品不是我爱好..
佢内里似蛋白, 有点似高力豆沙的外皮, 只不过内里既蛋白比较水生一点~
外糖淋上少少既糖浆同糖粉~~内里得一粒车厘子, 俾我一下子食左LU哈哈!
因为蛋白佢无加入好多既糖, 如果想甜一点既口味, 配上佢俾你既云喱拿雪糕就刚刚好了

题外话/补充资料: 其实佢每一款既甜品卖相都好吸引, 份量亦好足~ 我地五个女仔食饱饱完过黎食甜点, 要了拼盘, 5个人叫三款就刚刚好~ (人多可以试多D款丫) 佢地胜在试~~最后又系我包底哩~~哈哈! 真的不错的!:) 我见到有d款既窝夫/拿破龠系配上士多啤梨, 又或系红桑莓果jam雪糕...好似好吸引呀! 但系MENU上写既加钱另配雪糕球既选项中无哩草莓雪糕选.. 可能仅限某啲口味既雪糕才有哩! 要留意哟! 下次要试埋佢至得哟~ :)
2013-03-15
$44 (宵夜)
  • 二人窝夫拼盘