2006-08-14
难得刚刚病好,星期六晏昼谂住揾间四正少小既餐厅食,结果就走上新城市七楼试新野,女友话不如呢间,好,就试下你。叫左两个午餐set,见到隔离有一台频频换野,觉得有o的唔对路,好似系落错order之类,另一台就系咁催个侍应,话o的野叫好耐都未到。结果我女友叫个牛肉乌冬黎先,等左唔算耐。好啦,到我个唔知咩蕃茄海鲜乌冬,第一啖食落去,果o的唔知系蚬仔定咩贝类,一阵腥味,咬落去有粒沙添,都算啦。撩多碟乌冬一下,哗!大佬!!!!有条铁线!!!!我平日食野狼吞虎咽,好彩刚刚病好精神麻麻,食野细细啖,如果我又系大啖大啖食,食埋条铁线落肚,都唔知点算。即刻叫侍应来投诉,佢话换过碟好唔好?我几大都话唔好,边度仲敢系你度食野,个侍应都算系咁,帮我取消左碟野,我女友个牛肉乌冬免我加一,仲前后唔好意思左几次,态度都算系咁。不过道多几次歉又点,呢间野,我永久bad list,唔会再有帮趁。