2019-04-22
深水埗美食团又出动深水埗长沙湾系我成长既地方 就算长大左都会返去食野今次试下都叫新开既糖水店先开系糖水佬对面 仲有附近有长期排队既绿林 依间深深糖水仲站得住脚 应该都唔差既我相信由于晚餐食得好饱 所以5位朋友都只系叫左3款糖水其中一个系咩叁十豆花系店员推介佢有好多配料 系好新颖 $32有黑糖珍珠 紫薯西米 芋圆 同埋雪糕 下面有豆腐花 沟出黎既味道唔错既 好重我喜欢既黑糖味 但感觉系一pat pat 我觉得质感上奇怪既紫米露清心丸 $27 紫米露本身味不浓 好淡 我个人本身喜欢低糖 但都觉得偏淡 有位朋友喜欢甜既 佢就觉得冇味 不过佢入面有清心丸加左分 我觉得有返d 甜味 依碗糖水可以叫合格啦 姚胶炖雪耳木瓜 依个最好味 甜度正常 朋友赞木瓜好甜 又唔系好淋 当中亦都有好多料 最正常整体而言 深深糖水可以食既 因为价钱平而唔太好味都可以接受 但短期唔会再食大多都系中式既糖水 如果要多d 选择 会再帮衬下
深水埗长沙湾系我成长既地方 就算长大左都会返去食野
今次试下都叫新开既糖水店先