2023-11-22 22 浏览
最近天气转凉,真系好岩食烧肉,今晚同左朋友去屯市既炑八食韩烧个炉系好韩式既圆盆炉,可以食任食炉边蛋同埋粟米芝士🧀,超满足上完蛋同芝士就好快上韩式配菜同一大碗沙律,沙律系配左醋酱,食落会酸酸地几开胃作为牛魔王,我地当然烧左个风味牛肉拼盘先啦,呢个拼盘会有齐牛前胸肉,葱蒜牛五花,牛小排同牛舌,两个人share都好够, 啲牛肉睇落几新鲜,雪花分布都唔错烧完牛换左个板就烧梨汁鸡腿肉,鸡腿肉切到细细件,都几易烧熟,烧完真系劲香,平时食韩烧好少会烧鸡,但呢款鸡腿肉真系好香烧完鸡腿肉后,店员帮我地换板烧炑八厚切五花腩,佢地都好专业,见我地唔系好识烧就帮我地烧,仲教我地每边要烧几耐咁样,烧到出黎外脆内软,劲香我地仲叫左个韩式水冷面,谂住可以解下腻,个冷面仲配左芥末酱同一个酸酸地既汁,食落几开胃芝士泡菜煎饼中间劲大份芝士,趁热食仲会拉丝,劲香食到差唔多我地就点左个夹心棉花糖配朱古力威化饼当甜品,店员会提供竹签比你,好似平时bbq咁烧棉花糖,之后夹埋朱古力威化饼,啲朱古力同棉花糖融埋一齐,好正饮品方面我地叫左柚子柠檬梳打同荔枝梳打,两杯都好fresh,而且杯野都好靓

芝士泡菜煎饼中间劲大份芝士,趁热食仲会拉丝,劲香