2019-07-22 50 浏览
上次系呢个广场食点心放题上电梯见到呢度晚市有做任饮任食,仲要有片皮鸭食!于是今个weekend就去试下!6点几黎到已经满左8成,一坐低见原来系好似buffet咁自己出去拎野食~有一张纸仔可以拣野食,选择有山东大包、小笼包、炸馒头、红油抄手同甜品等等既上海野~初头我仲以为系剔纸仔添~坐低冇耐侍应就摆左左花胶鸡汤同鲍鱼~按人头计一人一份~自助区有前菜有熟食有饮品,最吸晴就系申皮鸭区~有专人即切,有暧灯照住,切左出黎都唔怕d片皮鸭冻哂!外皮就用蒸笼装住,都几热下~平时食片皮鸭材料有张要就住食~呢度可以任食,任拎青瓜同葱都得!冷盘方面有新鲜沙律菜,仲配备橄榄油、芝麻酱可以加~仲有手拍青瓜,凉拌云耳等等,全部都腌得好入味,做前菜好开胃!热盘选择就有d小菜,最推介宫保鸡丁,又浓味又多鸡肉,腰果又够香!另外有上汤浸翡翠苗~食得多肉夹d菜黎平衡下几好!甜品系自助区都有得拎,分小丸子系列,有酒酿同姜汁两款,小丸子细细粒够烟韧,唔错!另外仲剔纸仔叫左几款点心同甜品~推介红油抄手!蒜味香之余抄手略带辣劲,味道唔错!高力豆沙亦系我心水之选!蛋白同豆沙既比例恰当,而且一个细细粒唔会太饱可以食多几款野~呢度入座起

呢度入座起计两小时,一路食一路倾时间过得好快,食物质素唔错!2百几蚊有鲍鱼有片皮鸭黎讲性价比都几高!