2024-02-17
好少食buffet嘅我,拣咗一间全新酒店式餐厅,位于沙田帝都酒店嘅The Palate 柏丽厅,入到去装修简约舒适,食物新鲜又精美,更有多项即席烹调美食区,即叫即煮,超正啊,Yummy😍😍🐮任食飞驒和牛钟意食牛唔可以错过,好多款和牛菜色,火炙飞驒牛寿司、飞驒牛军舰卷、日本和牛肉眼铁板烧、日本和牛盐曲烧等,仲有美国极黑和牛寿喜烧🐮🐮,牛魔怪就最啱😂🦪即开生蚝呢度嘅生蚝完全唔hea,每一只都冲干净水,即开㗎,又大又juicy😍🦐冰镇海鲜好多款选择,有虾,有蚬,有长脚蟹,全部都大大只,劲新鲜🦞龙虾任食龙虾🦞真系好大只,仲要食到有膏,好鲜甜,肉质够实👍🏻刺身刺身都有好几款,三文鱼,八爪鱼,鱿鱼,甜虾,帆立贝等等,每款都好新鲜👍🏻🍰甜品甜品款式真系好多,超过50种,真系太多唔知食边款好😍有多款蛋糕🎂,有果挞,又有豆腐花👍🏻👍🏻⭐️仲有紧要嘢一提,美酒🍷要配佳肴,这是必须的,餐厅内有香港少有嘅Cocktail Station,即时制作的,晚餐时份更有红白酒🍷🍻任饮,啱晒我哋🩵🩵如你当月生日🎂,记得提前预约啊,因为4️⃣人同行The Palate会为你送上火焰雪山🔥
🐮任食飞驒和牛
🦪即开生蚝
🦐冰镇海鲜
好多款选择,有虾,有蚬,有长脚蟹,全部都大大只,劲新鲜
🦞龙虾任食
龙虾🦞真系好大只,仲要食到有膏,好鲜甜,肉质够实👍🏻
刺身
🍰甜品