2023-09-01
呢间餐厅系一间台湾夜市小食风格嘅地方,佢嘅装潢同设计都好拟真咁呈现台湾传统街头嘅风味,真系好有感觉,好似身处台湾咁。系度真系可以感受到台湾人嘅文化😗😗。⭐️ 蚵仔大肠面线 $42份量唔少,一碗里面见到好多新鲜嘅蚵仔👀👀。面线质素都唔错,口感好丰富,比起我喺台湾食过嘅大肠面线都唔逊色。而且蚵仔都系新鲜又大粒,真系好过瘾😄😄。⭐️ 台南担仔米粉 $40好唔错,米粉弹牙好食,配埋猪肉丸、半只蛋同虾仁。不过猪肉粒同虾仁有少少失望,食落去有啲浸雪藏嘅味道😳😳,可能系未解冻得够足。整体嚟讲,味道清淡,好适合钟意清爽口味嘅人🤤🤤。⭐️ 冬瓜茶 $23好清爽,甜度刚刚好,啱啱好😆😆。不过要留意嘅系,冇跟餐全部都系单独收费嘅,一杯饮品要加$23👀👀。⭐️ 凤梨青茶 $23系个酸酸甜甜嘅果味饮品,饮落去有种冰凉、清爽嘅口感😋😋,绝对系夏天解渴嘅首选👍🏻👍🏻。⭐️ 肉燥青菜 $32份量适中,菜偏幼身,食落去唔会太软,口感爽口,特别适合搭配肉燥一齐食🤪🤪。🍄 总括嚟讲呢间餐厅真系带你到台湾夜市嘅感觉。不过食物份量偏小😶🌫️😶🌫️,而且冇套餐,如果想要加啲饮品,就需要单独点👀👀。叫一碗面再加青菜,再加返一杯饮品,就随时要
⭐️ 蚵仔大肠面线 $42
⭐️ 台南担仔米粉 $40
⭐️ 冬瓜茶 $23
⭐️ 凤梨青茶 $23
⭐️ 肉燥青菜 $32
🍄 总括嚟讲
呢间餐厅真系带你到台湾夜市嘅感觉。不过食物份量偏小😶🌫️😶🌫️,而且冇套餐,如果想要加啲饮品,就需要单独点👀👀。叫一碗面再加青菜,再加返一杯饮品,就随时要$100😶😶,价钱有啲贵。不过有时候,如果想怀缅下台湾嘅味道,都可以嚟呢度食一食,都几值得😗😗。
📍阿元来了 (坚尼地城) Yuan Is Here (Kennedy Town)
西环坚尼地城北街31号地舖
G/F, 31 North Street, Kennedy Town, Western District