🔸️ 火锅撚 (染布房街) 🌍 台式📍旺角染布房街6号1楼呢间book mark左一段时间,次次经过旺角店都好多人,终于一试~埋单$2075, 约$520一位, 限时2小时我地选左台式古早沙嗲麻辣汤底 (小辣) , 个汤色比较浓, 食落去都唔错, 唔辣。不过食到中间开始有少少苦味(唔系㶶) , 可能系D 辣作怪? 少少怪…汤底已包含左鸭血同百页豆腐, 豆腐好索味唔错!讲番食物, 都有D失望。叫左个手切肥牛(大) $377, 份量极少, 只系相既一层, 下面全部菜系底。仲要唔觉得牛味够, 非常唔值。见到隔离枱叫啲牛份量都好少,最后无试其他牛。所有炸野类, 鱼皮, 响铃, 老油条, 都系好厚实, 我第一次食,唔系好岩我口质~ 鱼皮, 响铃要浸1分钟左右( 平时我5秒内), 老油条就浸极唔淋, 好似系炸左十次先做呢个效果甘, 可能系台式既油条系样既?其他都正常, 朋友话手打滑好食, 我觉得正常, 好多打边炉高质放题店都做得到。如果要我推荐一样野,必定系金桔柠檬蜜(热) 。由于我手误, 由冻变左热… 点知出黎既味道真系好够味,又浓又正, 错有错著, 叫左冻可能未必带出个味道。最后, 送左个腐竹
🔸️ 火锅撚 (染布房街) 🌍 台式
📍旺角染布房街6号1楼

埋单$2075, 约$520一位, 限时2小时

汤底已包含左鸭血同百页豆腐, 豆腐好索味唔错!

最后, 送左个腐竹鸡蛋汤水沙冰, 个味道系同食汤水一样, 变左沙冰, 感觉好清新。

总结黎讲唔值呢个价钱, 定位太高.
2022-10-22