2021-06-29
系沙田新城市广场嚟讲韩国菜既选择并唔算太多,而呢间马场洞烤肉系其中一间食韩国嘢既~而今次算系比较早去食,所以都唔洗点等位~而呢间除左食烤肉之外,都有其他韩国菜食,而今次都无食烤肉,而系食牛骨锅,另外亦加左一份水冷面~首先餐厅既冷气就唔算太大,尤其系食呢啲烤肉同锅既话,冷气既温度都比较重要,而呢间餐厅一坐落已经有啲热,而佢系中央冷气又唔开大啲,虽然有同职员反映但佢地都无计,只有建议我地调位,最后就嫌麻烦就无调位算啦~而上菜之前店员都会拎啲泡菜等等既前菜比客人食,而份量同质素都唔错,系令人开胃既前菜~而牛骨锅既份量都好大份,佢会先上一个gas炉,再有一个十分大既热锅摆上去 ,入面有大概十几旧牛骨同汤底,汤底就似大酱汤底果类,带有啲啲辣,而每旧牛骨都有肉既,而份量真系好多,虽然价钱唔算特别平,但以呢个份量黎讲都要两至三人share先搞得掂😂而个水冷面都做得唔错,个味道都好正,面既质地因为够冻所以十分弹牙,食落亦都好爽,配合埋黄芥辣食亦加上小小辛辣更佳👍🏻总结呢间韩国菜既价钱并唔算十分平,但食物既份量就好多下,味道就正常韩国菜啦~