2006-07-12
一年都去唔到一次既元朗,今日俾细佬呃左黎,之后佢话带我去田中度食dinner,不过条龙好长下,大家行行下见到有好多间都系类似既餐厅,最后拣左呢度。2 个人order 左2 个set:面豉汤+ 刺身沙律+ 炸虾卷并加洲卷+ 饮品面豉汤+ 刺身4 件+ 吉列炸猪扒乌冬+ 饮品面豉汤- 只系冲出黎果种,不值一谈。刺身沙律,系好碎既刺身,但都算有鱼既味道,应该系用左"鱼立"鱼,个沙律都ok,生菜丝好fresh。刺身- 拣左2 件带子、1 件三文鱼、1件𫠒红鱼。带子有阵腥味,唔新鲜。三文鱼好肥美,而家系劲厚切。𫠒红鱼一般而已。炸虾卷并加洲卷- menu 上系各3 件,但上台时系各4 件,所以感觉系抵左。但系系劲巨型,好鬼大件。食落劲"济" 系wrong choice。加上佢个炸虾又唔脆,加洲果边又唔系特别好食,早知拣鱼生饭啦。吉列猪扒乌冬- 吉列猪扒炸得好香口松脆,但系食落口时发现劲油,我谂佢系无吸到d 油,所以要扣d 分。个乌冬无咩特别,最后都系食唔晒。餐饮- 冻奶茶、冻柠茶- 普通野- 不值一提。埋单好似$108-
2 个人order 左2 个set:
面豉汤+ 刺身沙律+ 炸虾卷并加洲卷+ 饮品
面豉汤+ 刺身4 件+ 吉列炸猪扒乌冬+ 饮品
面豉汤- 只系冲出黎果种,不值一谈。
餐饮- 冻奶茶、冻柠茶- 普通野- 不值一提。
埋单好似$108-