2018-09-30 70 浏览
之前都有食过太子嘅Cafe Paradise,好高兴见到今日佢越做越大,越嚟越多拥趸,仲开埋分店添。放工约朋友食晚饭,成日都唔知去边食,但又想揾间cafe坐下倾下计。今日系杏花村附近,心血来潮就入去杏花新城揾餐厅喇!估唔到就见到Cafe Paradise,梗系要试下佢新开嘅分店啦!一踏入去第一个感觉系好童话,装潢特别,仲有个大既装饰旋转木马,啲员工好服务,都几好礼貌!今日客人唔算多,大多都系一家人,有老有幼,可能系因为我地太夜黎啦,差唔多8点几先黎到,坐唔满人~饮品餐牌好特别,打开时会有立体蛋糕弹出黎,几有惊喜。Main menu嘅款式都唔少,有扒,意大利饭,意大利粉同千层面,价钱都唔算贵。仲有set dinner,唔想考虑咁多既话可以拣个main course配套餐就得,价钱同main menu差唔多,但会配有餐汤,沙律,餐饮同甜品。仲有两款二人餐可选择,我地都几肚饿,就选择左有多野食同埋食物特别啲既$328二人餐!拣左秘制慢煮花甲,西冷牛排同鳗鱼薄饼,另外仲加咗$15同$25要咗杯Chocolate@Paradise同洛神花茶。忌廉粟米汤是日餐汤系忌廉粟米汤~凯撒沙律然后就系凯撒沙
今日系杏花村附近,心血来潮就入去杏花新城揾餐厅喇!

饮品餐牌好特别,打开时会有立体蛋糕弹出黎,几有惊喜。

忌廉粟米汤
忌廉粟米汤
是日餐汤系忌廉粟米汤~
凯撒沙律
然后就系凯撒沙律,都几大盘!
沙律菜几新鲜,大小啱啱好,如果可以加啲肉片块、虾仁、鸡肉或烚蛋咁仲会更加好,更加吸引!
秘制慢煮花甲
第三味上嘅系小食慢煮花甲,香草调味唔错~
但花甲肉略为干瘦,可能系因为慢煮令到缩左水啦!
大约有十几只,两个人食嘅份量都足够。
美国安格斯西冷牛扒配烧汁
之后嚟嘅系主菜西冷牛扒~
卖相唔错,侧边仲有配菜,有烤蕃薯、番茄配蜜糖BBQ酱、烤粟米、蕃茄仔同薯蓉,味道不错。
牛扒我哋要咗五成熟,但食落似三成,不过都可接受。
牛扒肉味浓厚,配埋附上嘅烧汁一齐食几好食,而且份量大,足够两个人食。
唯独系牛扒比较干,无乜肉汁,但整体黎讲都算满意!
日式和风鳗鱼拉丝意式薄饼
第二个主菜系鳗鱼薄饼,一上菜已经闻到香味,木鱼丝又因为热而郁,卖相都几吸引!
虽然呢道菜名话有拉丝,但我地拉唔到丝,可能系因为个薄饼已经切好左啦!
薄饼配料味道好夹,鳗鱼弹牙,但可能因为沙律酱同千岛酱唔少既关系,食左一块已经感觉到饱意!

之后就到嘢饮啦!
二人餐嘅话可以加$15要任何特饮/加$25要花茶。
Chocolate@Paradise
Chocolate@Paradise
特饮Chocolate@Paradise,支搅拌棒好可爱,饮管都好有趣,卖相好靓!望落好有休闲渡假风情,而且真系好大杯!
但系一饮落去觉得太甜啦,而且朱古力味唔系好够浓

洛神花茶
另一个特饮洛神花茶,附有个蜡烛保暖。
花茶真材实料,个壶有三分一都系洛神花占既空间,无加糖或人工味道,一壶大概饮到八小杯,值得推介!
朱古力慕丝
是日甜品系朱古力慕丝,个份量都唔少,我地两人每人有一份,而且卖相都几好。
至于味道方面,应该因为雪得太耐,慕丝硬度似雪糕,朱古力味亦唔够浓,而且比特饮更甜~_~
整体黎讲我觉得份量好满意,食到我地肚满肠肥!
价钱黎讲唔算贵,同其他西式餐厅差唔多。
餐厅内装修几特别,好适合一家大细黎共享天伦,小朋友应该会好钟意入口个个旋转木马同埋大公仔!