2024-09-20 446 浏览
今日去左间企理干净嘅车仔面店食个晚饭,永年都有好几间分店,今日就喺附近,去左逸东酒店地下嘅永年食车仔面。 唔知系咪因为旅游区,有个打卡位重现下以前嘅车仔面档,怀旧感十足。餐厅可以先坐低,用qrcode落单,再出柜台或者网上付款,跟号码取餐。车仔面嘅𩠌都好多款式。我就叫左 猪肠 萝卜 猪手 韮菜饺 粗面扣底 微咖哩辣粗面扣底后都仲有唔少,面质正常如果想硬d淋d都可以喺落单时候拣埋,几方便。猪肠 炆得够谂够入味,处理得都干净,食落有咬口都唔会有膻味。落单仲见到有瘦肠同肥肠可以拣萝卜 份量多,超级入味,咬落成口汤汁,味道好清甜。萝卜咬落都唔会有渣,好食!猪手 同样炆得够谂,有肉嘅地方唔会好难咬出黎,猪皮,筋,肉都食得到,味道唔错!韮菜饺 两大只,韮菜肉饀用酱油调味韮菜切得细,香气十足。皮薄饀靓!饮品叫左一枝樽仔奶茶樽仔奶茶预先都会落左糖,永年嘅糖份量预得唔错。一啖饮落茶味香浓,伴随住淡奶嘅香滑。少少嘅甜味每茶味天出,唔会得死甜。如果想食店面干净,坐得舒服嘅港式车仔面,可以到永年一试。食完要记得自己整理好摆返托盘~

车仔面嘅𩠌都好多款式。
我就叫左 猪肠 萝卜 猪手 韮菜饺 粗面扣底 微咖哩辣

粗面扣底后都仲有唔少,面质正常

如果想硬d淋d都可以喺落单时候拣埋,几方便。

落单仲见到有瘦肠同肥肠可以拣

韮菜饺 两大只,韮菜肉饀用酱油调味

韮菜切得细,香气十足。皮薄饀靓!

饮品叫左一枝樽仔奶茶

如果想食店面干净,坐得舒服嘅港式车仔面,可以到永年一试。

食完要记得自己整理好摆返托盘~

2024-09-20