2024-03-30 109 浏览
同行朋友之前食过一次话ok,我就第一次尝试,见食评啲相几精致好评都多谂住试吓啦,点知中伏😓入到去环境都算宽敞及干净,两点左右入座,当时唔算太多枱客朋友话三味鸡之前食都好味,咁就先order咗三味鸡啦(因为要等20至30分钟)后尾再继续order咗个糙米炒饭、青咖喱椰菜花、及冬阴功汤卷粉(不同第一次落单女侍应,态度良好)第二次点餐时系一个肥肥地配戴眼镜扎头发嘅女侍应帮我哋,我询问:菜单上的冬阴功汤河,幼粉系咪类似粉丝?女侍应回覆:幼粉咪即系幼嘅粉!(态度不耐烦)朋友问:喺咪似蒙粉果啲啊?(没有回答)由于个女侍应问非所答及没有回答,餐牌上名称系冬阴功汤河,我以为喺汤河粉,所以order 河粉啦!该女侍应话冇河粉,我便询问佢汤河唔系即系河粉意思?佢回覆话汤河唧喺图片入面嘅幼粉,你落汤河都喺跟幼粉🌚🌚🌚最后落左个卷粉咁个餐牌就写好啲啦,点餐过程女侍应不耐烦,心谂算啦,唔使话特别好服务,都谂住食物好食就算点知😞真喺失望首先上菜系图一:菠萝鸡肉炒糙米饭(侍应话冇菠萝,所以配咗牛肉串烧,不过炒饭入边都会有菠萝)咁当然冇问题啦,串烧仲好食,但系牛肉串同炒饭喺微温唔热嘅,牛肉系腍,但好嚡炒饭甜甜地有啲提
入到去环境都算宽敞及干净,两点左右入座,当时唔算太多枱客

点知😞真喺失望
咁当然冇问题啦,串烧仲好食,但系
牛肉串同炒饭喺微温唔热嘅,牛肉系腍,但好嚡
炒饭甜甜地有啲提子干肉松都好入口

第二上菜图二,就系个炭烧带子冬阴功汤卷粉,带子好食烧得都香口,但成碗嘢都系微温唔热,啲卷粉又硬,仲要一嚿嚿黐埋未煮开,个汤酸到痹

第三上菜图三,炭烧三黄鸡,上枱时好香,食落口好大阵猪油益味,又系冻嘅
完全唔想食

第四上菜图四,真系最好最好最好呢个椰菜花青咖喱,起码够热,虽然系烚熟咗个椰菜花,再配啲青咖喱汁旁边,但已经系比前三道菜好味

总括嚟讲嘢食唔热,如果呢个价钱纯粹系食环境舒适都可以嘅,但食物就真系

2024-03-30