2024-05-29
咁既价钱。伏!今日3个人book左枱20:30食饭谂住倾下计,上到去枱都未Set就全场得4枱好啦。睇下Menu有咩食,谂住价位都唔系叫低都唔会点出事,睇睇下有个呀姐行埋黎介绍是日精选,点知佢一口气讲左10样野?唔系觉得我会记得晒? 冇理佢之下叫左自己食既野,round 1 食食下冇啦啦队左3只鸡翼上黎,我地成头问号❓佢放低左讲「鸡翼」就走左,叫都叫唔切😱明明我都冇叫?跟著叫返佢返黎啦⋯⋯话我都冇叫过,佢下一句就话咁要唔要? 唔要帮你Cancel, Btw唔系要唔要既问题,不如你睇下单先,你叫佢去睇单~点知原来佢落错枱!我真系成头问号!计埋我先得6枱,有3个Staff , 试下唔好rush到好似食紧红茶咁👀之后叫左个Menu试写既日本蕃薯串,明明Menu上面图都系日本蕃薯🍠点个黎到系甜著粒,我问呀姐系咪黎错左佢答我:系呀,我地转左用呢个甜薯粒,因为冇日本蕃薯呀,重点Menu冇写转左,落单冇讲,落单净系讲左一定要两串起,我话咁帮我Cancel佢,根本图文不符,唔好是但俾d类似既野我当系,本人都系做饮食,甜薯我叫货$19@1包,你冇卖你一系系Menu写sold out,一系落单时麻烦叫同事讲
咁既价钱。伏!
佢答我:系呀,我地转左用呢个甜薯粒,因为冇日本蕃薯呀,重点Menu冇写转左,落单冇讲,落单净系讲左一定要两串起,我话咁帮我Cancel佢,根本图文不符,唔好是但俾d类似既野我当系,本人都系做饮食,甜薯我叫货$19@1包,你冇卖你一系系Menu写sold out,一系落单时麻烦叫同事讲声,唔好揾样野上枱之后话转左!
总结:
3个人埋单折左$1240,唔叫平唔叫贵,但唔系咁既服务,建议老板唔好揾做开红茶既人黎炒散,成间野睇上去好似好好咁,野食唔特别讲。但成个档次俾位姐姐拉低晒,佢成个过程好急好急好急,但间餐厅咁既格局是咪应该要急到咁? 我成枱都做饮食业,成枱都觉得呀姐唔系好掂,可考虑下放慢一下佢脚步,唔好令客人食得咁辛苦!本身谂住再叫野食,谂谂下都系收手!(本身唔系谂住有折先食,系见到佢openrice d 相面门唔错先 book位)