2021-05-12
今日同爸妈嚟开大餐,赚取收入同时别忘记好好孝敬父母,佢哋快乐来自于仔囡既陪伴+照顾,带佢地周围食大餐,无比既快乐,人大了,更有能力的照顾家人🥰一切都最完美入到嚟餐厅感觉比较依赖日光,靠窗四方枱既设计有d似麻雀枱😂环境系舒服既,相对地阔落,叫几多嘢食都唔怕👉🏻蒜香三文鱼饭定食下午时间$79食到咁大碗既三文鱼切粒+切片丼饭真系抵爆,当然一分前一分货,三文鱼有些少筋同实既咬口,三文鱼鲜味中等,定食配埋面豉汤、炸物,对于一个人嚟食,已经足够👉🏻火炙厚切明太三文鱼、火炙盛呢三款既火炙寿司嚟讲,最钟意既系火炙厚切明太三文鱼,厚得嚟卷过后鱼香更重,少少明太子香系面,真系认真加晒分,而火炙盛比较普通质素,冇多特别👉🏻龙之卷最推推推荐要试既就系呢款龙之卷,中间包住天妇罗🍤外面海馒、蟹子,配埋佢地既烧汁,呢味带有餐厅特色既创作寿司,爸妈赞不绝口,哈哈👉🏻加州卷蟹柳、蛋、青瓜、蟹子,因为少左沙律酱搭配好似总系差咁d,呢样系个人口味,佢地既出品正常既,不过加州卷下次未必会再嗌👉🏻寿司盛-一人前刺身、鱼、素食寿司都有,一碟有8件可以试晒咁多样寿司,感觉上刺身寿司鲜味一般,大致上都系筋比较多,素食寿司正常,如果为
蒜香三文鱼饭定食
👉🏻蒜香三文鱼饭定食
👉🏻火炙厚切明太三文鱼、火炙盛
👉🏻龙之卷
👉🏻加州卷
👉🏻寿司盛-一人前
刺身、鱼、素食寿司都有,一碟有8件可以试晒咁多样寿司,感觉上刺身寿司鲜味一般,大致上都系筋比较多,素食寿司正常,如果为左刺身而来,未必系个最好选择
望落似平时食既花之恋,今次唔系蟹籽,而系三文鱼籽,三文鱼籽比蟹籽更甘涩,未必个个啱好味,老豆反映麻麻地,最唔会再点既寿司会系佢
整体来说,我地偏向熟食为主,呢到既刺身都系一般,而抵食嚟讲系唔错既,中午set选择唔少,唔系话唔够抵,但相对嚟讲,食物质素将货就价到有点食唔到合格感受,服务、环境正常,但短期未必再来,希望第时会有改进啦