2020-09-07
今日嚟到荔枝角嘅1/10 cafe。可能因为疫情关系,今日就见唔到猫猫嘅踪影。不过呢度依然系好受欢迎,我哋排队都排咗超过半个钟先入到去 🙈不过1/10嘅环境同食物质素都的确值得我哋嘅等待。我哋嗌咗一杯Dirty, 一杯冻朱古力,同埋一件焦糖海盐芝士蛋糕。今次系我第一次饮Dirty. Espresso加落冻奶,两层颜色非常分明嘅,饮嘅时候香浓嘅espresso喺口中混和埋冻牛奶,口感几特别。咖啡嘅味道亦都好香,crema好多。店员特别叮嘱要快啲饮咗佢摆耐咗口感会唔同。冻朱古力味道亦都好浓好creamy。焦糖海盐芝士蛋糕我非常推荐!焦糖酱由蛋糕面流落嚟卖相好IGable 😂😂味道方面唔单止焦糖味好香,蛋糕里面仲有啲海盐嘅颗粒,层次丰富,芝士味都好足。环境方面,呢度系木质日式嘅装修,而客人就系坐地坐喺坐垫上面。仲有好悠闲嘅音乐,假期睇吓书食件cake好relaxing ☺️
不过1/10嘅环境同食物质素都的确值得我哋嘅等待。
冻朱古力味道亦都好浓好creamy。