2020-06-26
昨天系端午节假期,所以瞓到好晏,先至起身。 起身梗系call 畀老友记 ,四围揾下嘢食, 去下街街啦。我哋去咗湾仔, 本来想去下𠮶间cafe打卡, 食过正早餐喇. 点知去到大排长龙鬼死咁多人. 只好去过第二度,冇理由企街度畀太阳晒㗎嘛. 结果我去咗呢一间Oolaa. 对我嚟讲唔使排队系最重要嘅.呢间餐厅楼底好高, 而且开晒啲窗户, 感觉得啲新鲜空气入晒嚟好舒服!_我哋梗系叫番杯 ice latte咖啡味好香好浓 , 我觉得佢畀 比起我平日返工前饮s字头嘅咖啡好好多!个奶配合起上嚟好滑.我就叫咗个 avocado toast佢嘅卖相好齐整好靓! 一食落去就觉得好新鲜啲牛油果应该系新鲜切出嚟做的!我朋友叫咗个 scrambled egg toast! 基本上卖相都好好, 师傅做得很用心!我哋2𠮶!就咁样我做个开心嘅下午 喺呢度坐下饮下咖啡, 好过同人逼住打卡啦!
_
我哋梗系叫番杯 ice latte