餐厅: Green Waffle Diner (擺花街)
资讯:

2023-10-04 61 浏览
今日收工约左朋友系中环食个饭、饮返杯,沿住中环行人扶手天桥上到半山,向左转就系摆花街喇☺️☺️都几方便的~依加餐厅仲要有得申请做VIP,当客人在餐厅消费满$680就可以申请成为VIP会员,做咗VIP会员之后,下一次消费就可以有9折,仲可以积分换礼物😋😋原来中环店嘅星期五、六都会开到凌晨3点,可以由晚餐食到宵夜~令人惊喜嘅系他们仲有提供无限续杯服务!对于咖啡爱好者黎讲绝对是一个天堂般的享受,可以尽情品味和享受咖啡的香浓滋味~言归正传~今次我地点咗几道菜,份量都十分之多,两个女仔黎讲都有多~首先是芝士烤鸡镬仔薯粒,鸡肉、炸薯粒同浓郁嘅芝士结合,酥脆嘅薯粒和融化嘅芝士完美融合。其次,我地都点咗芝士烟肉焗通心粉,脆卜卜嘅烟肉同埋浓郁嘅芝士十分夹,令通心粉嘅口感十分丰富,食埋好满足~另外,我地都点左半份猪肋骨配番薯条,猪肋骨肉质鲜嫩多汁,搭配脆口的番薯条,给人一种口感上的完美平衡。最后一道菜系黑松露意大利饭,饭粒Q弹,配上黑松露浓郁嘅味道,闻到都已经令人食指大动~