2021-01-10
返工返得咁辛苦, weekend 最想系周围行吓, 行到边食到边, 乜都唔洗点 plan, 最近个 weekend 就决定出走去荃湾。行到攰攰地决定揾间坐得舒舒服服嘅地方食吓野。喺地铁站出口嘅千色汇广场就揾到呢间专食米线嘅台式嘢 - 101台式休闲餐厅。 下午茶时段最平30几蚊就已经有交易但系因为几肚饿就决定食返正常Menu嘅嘢, 价钱合理之余份量亦都好大份。最特别嘅就试咗个药膳汤醉鸡米线, 药膳味好足料, 冬天食落感觉好暖身, 醉鸡都好嫩滑值得一试。加$8可以有杯热饮加$10就可以有杯冻饮, 另外加大装极两级嘅份量都只系再加$5- 试咗杯台式爱吕芒果汁, 好清新好 refreshing。我哋就再加配左几个小食, 小食都好多选择, 又有鸡翼又有水饺样样嘅味道都唔错。另外我哋叫多个台式卤肉牛肉饭, 份量好够台式卤肉都几入味。如果唔系疫症嘅时候应该有啲一人锅添, 到时又可以再试吓新嘢✌