2016-09-18 695 浏览
有时同朋友食饭唔一定要去高级餐厅食西餐又或者佢咩中菜厅什么日本菜。有人要去到上水揾一个好朋友,朋友话不如去大埔啦!第一时间谂起大少烧味!二话不说"𠮶度等"两个女仔你都茶餐厅其实我觉得心情更加开心。只有最亲密嘅朋友, 先至可以约食饭系唔需要关顾食饭地点。想食就食!先点左呢一个卤水拼盘,即叫即过卤水,生肠,鸡神,猪肚,牛肚等等。热辣辣超级好食!最重要系份量很多!面对呢个情况忍唔住立即再加点个咸蛋,好味到爆!讲讲下原来我已经有成个几个月冇食个茶餐厅小菜喇!咁岩佢哋同我地讲今日嘅仓鱼十分之新鲜肥美,真系10分大桥而且肥美配上足料嘅豆豉香蒜等等,蒸得刚刚好!说真的呢一条蒸鱼水准之上。再配埋呢杯椰香味重的红豆冰,红豆十分之棉蜜好吃!面对呢两个美味的卤水拼盘同新鲜蒸鱼,咁紧肥大件粉质的朋友,忍唔住大叫: 唔该要个靓仔呀!!靓仔。。。如果由白饭变成一位靓仔。。。嘻嘻~

再配埋呢杯椰香味重的红豆冰,红豆十分之棉蜜好吃!

靓仔。。。如果由白饭变成一位靓仔。。。嘻嘻~

• 卤水拼盘