2022-10-03
1. 白象拔蚌师傅加左柚子皮同青柠调味非常清新、新鲜、无腥味2. 秋刀鱼刺身师傅加左紫苏花 另外点秋刀鱼肝酱肝酱味苦 所以师傅提醒客人先单独试左肝酱味道先 如果不能接受就skip3. 池鱼tataki 微辣,本人认为有少少少少过咸,少少浪费左个池鱼4. 北海道仙风寺蒸壕师傅强调只是蒸熟左只壕,未去到全熟,不加任何调味,只食壕本身既鲜甜味,系新鲜既,但本人就觉得蒸熟好似有少少浪费5. 深海池鱼寿司比较爽口,新鲜,鱼味不明显,适合不能接受腥味既人类6. 岩手县石垣贝寿司拍返醒佢😂😂佢真系有郁,但要影就要快!要食都要快!等佢不再郁动,食落都会无咁爽口脆口!7. 避风港炸白子+白粟米一上菜就想讲,系咪老干妈?!有一块仔生菜🥬包住炸既白子,香口惹味,想食多几旧8. 炙烧马鲛鱼+柚子胡椒微微炙烧既鱼片,同微咸既柚子胡椒都系夹既,唔好落太多9. 富沙湾白虾寿司正常omakase水准,没有特别10. 赤海胆寿司略嫌比得有d少🤣海胆味甜,轻身,完全没有腥臭味11. 大Toro寿司野生既Toro,不是养殖Toro既入口即化,要慢慢咀嚼鱼香12. 中Toro寿司本人觉得呢个中Toro同平时赤身差不多,都好有
师傅加左柚子皮同青柠调味
非常清新、新鲜、无腥味
2. 秋刀鱼刺身
师傅加左紫苏花 另外点秋刀鱼肝酱
3. 池鱼tataki
微辣,本人认为有少少少少过咸,少少浪费左个池鱼
4. 北海道仙风寺蒸壕
5. 深海池鱼寿司
比较爽口,新鲜,鱼味不明显,适合不能接受腥味既人类
6. 岩手县石垣贝寿司
7. 避风港炸白子+白粟米
8. 炙烧马鲛鱼+柚子胡椒
微微炙烧既鱼片,同微咸既柚子胡椒都系夹既,唔好落太多
9. 富沙湾白虾寿司
正常omakase水准,没有特别
10. 赤海胆寿司
略嫌比得有d少🤣海胆味甜,轻身,完全没有腥臭味
11. 大Toro寿司
野生既Toro,不是养殖Toro既入口即化,要慢慢咀嚼鱼香
12. 中Toro寿司
本人觉得呢个中Toro同平时赤身差不多,都好有鱼香既
13. 白粟米石板饭
去到呢到已经好饱,但系白粟米既石板饭都好味道到我全碗食晒
14. 鱼汤
奶白色既鱼汤!非常非常浓郁!好似将所有鱼肉都放左落去,煲出黎既精华一样!感觉就好似拉面既汤头一样!一样咁浓厚
15. 好似甜品既蒸蛋
有食开omakase既小伙伴对呢件野都应该唔陌生喇!呢间omakase既蒸蛋🥚有蛋香味,好松软,师傅又系提醒一定要趁热食!
16. 蜜瓜
你以为到最后喇咩?未完啊⋯⋯最后都重要整多三旧饭后果比你叹下!
In conclusion, 系值$1380既,适合同老公老婆男女朋友无特别occasion,只系突然想食omakase既时候食,或者带阿爸阿妈黎食!
我地帮衬既呢日刚好系10月1号
日本清酒节 WSD world sake day