终于去到佐敦呢间纯素café!!😍 餐厅主打纯素轻食同甜品🌱 饮品都以燕麦奶取代牛奶 我地星期六12点去已经坐满晒人🙈 木系餐桌同文青装修 每个角落都系打卡位📷✨环境舒服 座位阔落 而且系宠物友善餐厅 带埋狗狗黎享受一个悠闲嘅下午系唔错嘅选择😚🥑 无 花 果 及 牛 油 果 酸 种 面 包 $98 —卖相好精致同colourful 酸种面包口感烟韧 涂上一层厚厚嘅牛油果牛油 面头再布满蕃茄、火箭菜同无花果 好清新嘅配搭🌱💚🌯 猪 柳 及 芝 士 墨 西 哥 卷 $118 —蔬菜份量好丰盛 塞满整个墨西哥卷 有蕃茄、青瓜、羽衣甘蓝同生菜等 新鲜爽脆 猪柳扒味道同肉嘅差唔多!! 加上芝士同他他汁作调味 完全唔会寡😋🍰 无 麸 质 朱 古 力 蛋 糕 +$47 —🍰 红 丝 绒 蛋 糕 +$47 —两件纯素蛋糕都好有惊喜!!🤩 冇落蛋同奶去整 但口感仍然湿润 唔会干争争 前者朱古力味好香浓 就食紧brownie嘅内层咁🤤🤤 后者则以蛋糕同忌廉分层 甜度适中 食晒成件都唔会太腻👌🏻 两者之中较喜欢朱古力味🍫!! 值得一试😚☕️ Mocha / English Breakfast Tea +$15

🥑 无 花 果 及 牛 油 果 酸 种 面 包 $98 —

🌯 猪 柳 及 芝 士 墨 西 哥 卷 $118 —

🍰 无 麸 质 朱 古 力 蛋 糕 +$47 —
🍰 红 丝 绒 蛋 糕 +$47 —

💬 餐厅分开两个舖位 建议先到右边舖拎位 再到左边舖点餐同比钱 另外由于以自助形式营运 所以食完记得自动自觉收拾餐盘呀🌟🌟
无麸质朱古力蛋糕
猪柳及芝士墨西哥卷