2024-09-28
星期六去咗Home Square 间beans,四点几钟唔系人多。点咗个「爱尔兰蛏子•柠檬罗勒汁意粉」但来到完完全全系芝士忌廉白汁意粉,完全冇柠檬味,又唔见罗勒。同个高级啲嘅职员讲,佢入厨房了解。好耐先出返来,佢解释,个汁系有忌廉成份,仲话𠮶啲叶就系罗勒!佢如果唔系咁死撑,当啲客系白痴,我都冇咁火🤬🤬🤬,𠮶啲系parsley 唔系罗勒!乱Q咁噏啲嘢来昆个客。其实佢如果话搞错咗,我系会算数嘅,佢咁来昆我,真系火都嚟!居然连beans 都变得劲hea 劲求其,啲圣子似系白烚或者蒸,再放上去个意粉度,即系个意粉其实系咩汁都得!除此之外仲点咗西班牙海鲜焗饭,啲所谓海鲜全部都over cook 又干又缩水又冇味..叫佢cancel 咗个蛏子意粉,本来想叫过第二样,但见佢两样嘢都整得咁求其咁Hea,仲要昆我,好气顶,两个人就咁食完个海鲜饭就埋单,结果本身跟个蛏子意粉嘅黑糖姜茶收咗我原价$30!好心痛,曾经好好嘅beans 都变成咁hea咁求其😭😭😭百几蚊碟饭,俾啲咁嘅质素,想点?
除此之外仲点咗西班牙海鲜焗饭,啲所谓海鲜全部都over cook 又干又缩水又冇味..叫佢cancel 咗个蛏子意粉,本来想叫过第二样,但见佢两样嘢都整得咁求其咁Hea,仲要昆我,好气顶,两个人就咁食完个海鲜饭就埋单,结果本身跟个蛏子意粉嘅黑糖姜茶收咗我原价$30! 好心痛,曾经好好嘅beans 都变成咁hea咁求其😭😭😭百几蚊碟饭,俾啲咁嘅质素,想点?