2024-07-22 1733 浏览
难得同老婆撑枱脚,但又想食高质d既中菜,就拣左利宝会馆,有fd午餐食过唔错介绍我去食,对于选择障碍症既我黎讲就最怕拣食乜,好在佢有个自选位餐,只要一人拣返个小菜就搞掂,个餐包左好多野。首先黎个浓汤鸡煲翅,饮落鸡味香浓而清甜,配上一大排鱼翅,弹牙冇得输,完全系高级嘅享受。招牌脆乳鸽外皮炸得皮脆肉嫩,鸽肉嫩滑多汁,食到差啲手指都食埋。 套餐包左一位选一个小菜,我哋拣左菠萝咕噜肉同滑蛋炒虾球,咕噜肉糖衣脆到冰糖葫芦咗内里肉质松软,配上新鲜菠萝,甜酸度刚刚好。滑蛋炒虾球嫩滑得嚟仲有啲蛋汁加埋新鲜弹牙既虾仁,清爽既葱粒令到呢个𩠌又多左一重口感。仲有个拳头咁大既鲜虾荷叶饭,未打开已经闻到清香既荷叶味,饭粒分明,鲜虾够爽配搭得几好,食埋呢个够哂饱。糖水系蛋白杏仁茶,杏仁气味独特清香,入口顺滑且有蛋白碎,甜而不腻。