2023-06-10
尖沙咀亚士厘道有好多唔同特色既餐厅,原来喺楼上有间食私房菜既火锅店 - 渌烚年代!一入餐厅见到餐厅面积唔算好大,设计同装修都比较摩登时尚,唔算真系好”六十年代”🤣餐厅其中一个主打系私房菜,不过今日我同朋友食既系佢地个四人套餐$1138,价钱比较得宜🤔呢个套餐可以选择一至两款汤底 (麻辣鸭血锅、芫荽皮蛋锅、沙嗲浓汤锅、鲜茄杂菜锅),我地拣左鸭血同皮蛋锅,我个人唔食辣,只系试左个皮蛋锅,觉得料好足而且清清地几唔错👍🏻个set亦都包左好几多款火锅料,包括豚肉片、手打四宝丸、鲜炸响铃、蔬菜拼盘、稻庭乌冬等基本上系火锅必备既配料🤍但值得一提既系:龙虾海鲜拼盘个拼盘既貌相一望到都要打打卡先🤩有啖啖肉又爽口既澳洲龙虾、大蚬、台山蚝、白鳝片等,丰富之余仲鲜味十足😌个人非常满意龙虾嘅份量手切安格斯牛肉片砌成玫瑰花状,红肉望落都几新鲜,加上有雪花既条纹,未食都知系软滑好食🤍鲜炸响铃上菜嘅时候做油油地热辣辣,食得出系啱啱炸好!整体而言,火锅料嘅质素唔错,略嫌份量较少,四个为食鬼食就唔太够🥲
但值得一提既系:
龙虾海鲜拼盘
手切安格斯
鲜炸响铃
上菜嘅时候做油油地热辣辣,食得出系啱啱炸好!