2018-11-08 408 浏览
早前荃湾有个荒废左既商场转左做鬼屋,见到d post好似好吸引咁,所以就去左玩。咁玩完好自然又系荃湾食饭,再顺便食埋个甜品。无意间就系一条小巷发现左间甜品店,觉得几吸引既情况下就入左去。餐厅既装修比人简约舒服既感觉,仲有d文青。士多啤梨芭菲伴芝士蛋糕OMG!一见个样成个少女心已经出晒黎,色彩丰富得黎,仲有满满既甜品系个杯上面。净系见到个样就知道成件事好邪恶,雪糕、cheese cake、cream,食完真系肥死。芝士蛋糕芝士质地扎实、味道浓郁,而且口感幼滑。觉得有d腻可以食下旁边d蓝莓/草莓。D cream好厚好creamy,又唔会好甜,好正。厚pancake伴海盐芝士卡士达酱Pancake有2层,旁边仲有个香草雪糕。Pancake口感松软,蛋香味重,食落又唔会话好似食紧空气,真系好高质。食物好食之余,价钱系好平民。可惜我本人住港岛区好少会黎荃湾,几时先可以系港岛区食到啊T^T

餐厅既装修比人简约舒服既感觉,仲有d文青。

2018-10-14
$85 (宵夜)