靓汤嘅火锅汤底,一直都系我所追求嘅!今次嚟咗朋友介绍嘅大红袍火锅店品尝佢哋近期最人气嘅美颜养生「金屋藏娇」汤底!🌟用咗冬瓜、虫草花、杞子、红枣、淮山等嘅养生材料,仲有娃娃菜、竹笙同大大件美颜嘅花胶,配以新鲜鸡熬煮多个小时嘅靓汤,真系足料又鲜甜~超!好!饮!咁滋补养颜嘅靓汤,我咗饮咗三碗先开始放啲火锅配料落去,真系好满足😍重点系只鸡肉质依然非常鲜嫩!赞👍🏻呢度嘅食物都好多选择,连刺身都有!为食嘅我梗系要乜都试吓啦!😛🐟活䲞鱼刺身拼三文鱼及北寄贝全部都非常新鲜冇得弹,䲞鱼好鲜甜,肉质非常爽口弹牙!厚切嘅三文鱼都好肥美,北寄贝够厚肉!🥩本地手切肥牛牛味非常浓郁,口感鲜嫩,大概烫10秒钟左右就ok! 🐚花甲肉质肥美又清甜,同汤底超夹🫶🏻✨蛏子好新鲜爽口,鲜味至极!👻鬼马虾胶脆卜卜油炸鬼酿咗弹牙嘅虾胶同埋粒粒飞鱼子,口感层次丰富。🐝蜂巢豆腐打边炉必备火锅配料,索尽汤底嘅精华,超好食😋🥬油麦菜一样都系好新鲜,火锅必食!最后店员仲送咗榴梿雪糕俾我哋食,口感幼滑得嚟爆发榴梿嘅飘香,真系好正😋最后要大赞呢度嘅店员好友善,服务态度好殷勤!同埋个汤底真系令人回味无穷!值得推荐再encore呀😻

🐟活䲞鱼刺身拼三文鱼及北寄贝

🥩本地手切肥牛
牛味非常浓郁,口感鲜嫩,大概烫10秒钟左右就ok!

🐚花甲
肉质肥美又清甜,同汤底超夹🫶🏻

✨蛏子
好新鲜爽口,鲜味至极!

👻鬼马虾胶
脆卜卜油炸鬼酿咗弹牙嘅虾胶同埋粒粒飞鱼子,口感层次丰富。

🐝蜂巢豆腐
打边炉必备火锅配料,索尽汤底嘅精华,超好食😋

🥬油麦菜
一样都系好新鲜,火锅必食!