2020-10-21
最近在佐敦附近做完运动,见到周围都好多野食,今次就经过呢家叫印度筷子的餐厅,个名都几特别,明明印度就系用手食饭,家下系唔系FUSION左香港特色,所以就叫INDIAN CHOPSTICKS呢~!?今日同朋友来,叫了印度咖哩,呢个真系名菜必食的吧~咖哩鸡食得出有好多香料,不过就TUNE得O岩O岩好,所以系好OK既味道,唔会好像之前食过一D好浓既。好明显,厨师真系调到O岩我地本地人既口味~!呢到既所有职员都系印度朋友,加上充满香料的气味,及几得意既装潢,真系可以幻想自己去左印度旅行~我地点左个叫马拉沙的食物,其实食落都好似咖哩,味道都唔错。素菜咖喱角,炸到脆卜卜,新鲜热辣一点有四件,入边包左印度香料及蔬菜,食落都好好味,比起一般嘅咖喱角 TAI Keen,抵食。无骨印度烧鸡,呢个都好特别,鸡肉唔会煮到好干,而且有独特嘅印度香料叶,令到味道非常特别,好少喺街外面食到,令人印象深刻。
我地点左个叫马拉沙的食物,其实食落都好似咖哩,味道都唔错。