2021-04-29 88 浏览
佐敦一向美食多系人都知,但多数都系食打冷同埋泰国菜,今日衬同大少收早,佢就带咗我嚟依间餐厅因为疫情嘅关系,一直都去唔到旅行🧳心思思一直都好想返日本🇯🇵男友见到咁样😅就带我食下居酒屋🏮来点日本既味道。我本身就好钟意去居酒屋🏮而家餐厅仲做紧全单七折优惠,真系好抵食。餐厅装修得很和风,环境亦都很舒服座位好阔落,还有几张卡位。一部自助生啤机,而家做紧$68买一送一食串烧又怎可以冇啤酒衬托呢男友一向爱吃𩽾𩾌鱼肝之前一个机缘巧合之,俾我发现左𩽾𩾌鱼其实样貌好丑陋。虽然如此,但系佢嘅鱼肝真系令人爱不释手🙋🏻‍♀️食落甘香美味。屋津蚝 $18/只蚝肉鲜味依然十足,蚝味之余韵留在口中。豆腐田乐 $48去到日本我一向好钟意食佢哋嘅豆腐觉得佢地既豆类制品都做得好出色田乐豆腐亦是心仪之选,配埋味噌味道更佳烧到好香口,色泽呈金黄色,咸咸甜甜很是滋味。串烧我地选左好多款当中我最钟意嘅就系芦笋豚肉卷及鸡皮饺子鸡皮饺子做得外脆内软,一口咬落重有好多肉汁而芦笋易吸收左豚肉嘅油脂,啖啖满足。池鱼食落几新鲜,肉质晶莹剔透,质感黏滑带微爽最后再加左碗拉面🍜为这次居酒屋作圆满的句号。

因为疫情嘅关系,一直都去唔到旅行🧳

而家餐厅仲做紧全单七折优惠,真系好抵食。

餐厅装修得很和风,环境亦都很舒服

座位好阔落,还有几张卡位。

一部自助生啤机,而家做紧$68买一送一
食串烧又怎可以冇啤酒衬托呢

男友一向爱吃𩽾𩾌鱼肝

屋津蚝 $18/只
蚝肉鲜味依然十足,蚝味之余韵留在口中。

豆腐田乐 $48
去到日本我一向好钟意食佢哋嘅豆腐
觉得佢地既豆类制品都做得好出色
田乐豆腐亦是心仪之选,配埋味噌味道更佳
烧到好香口,色泽呈金黄色,咸咸甜甜很是滋味。

串烧我地选左好多款
当中我最钟意嘅就系芦笋豚肉卷及鸡皮饺子
鸡皮饺子做得外脆内软,一口咬落重有好多肉汁

而芦笋易吸收左豚肉嘅油脂,啖啖满足。

池鱼食落几新鲜,肉质晶莹剔透,质感黏滑带微爽

最后再加左碗拉面🍜为这次居酒屋作圆满的句号。
2021-04-29