2024-04-27
-🐷经过山林道嘅时候,俾餐厅嘅霓虹灯牌吸引左,见餐牌有颇多龙虾嘅菜式,于是就决定试一试,估唔到一试就有惊喜🤩 🦞法式龙虾汤 $88非常高质,整个汤都有大量新鲜弹牙嘅龙虾肉,肉质结实唔松散。汤底无太多嘅调味,主要材料都系龙虾同蕃茄,想饮真正原汁原味龙虾汤嘅朋友必试😍 ✨️门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将 $490 🐖焗多汁猪仔骨猪仔骨以烧汁调制,微甜味道不但开胃,仲中和左肉类嘅油腻感。🦞多汁淫虾呢只淫虾(龙虾)又真系几多汁几juicy㖞😂有别于其他餐厅嘅焗龙虾,呢度嘅龙虾肉质软滑唔会韧👍🏻🍗慢煮蒜香春鸡(半只)春鸡同样保留大量肉汁,因为用左慢煮形式烹调,鸡肉非常嫩滑,蒜香颇为入味。🦀炸软壳蟹轻轻炸过嘅软壳蟹,唔会有太热气嘅感觉,有轻微炸物香味。蟹肉软滑,有颇多蟹膏。🍟香脆薯条每条薯条都外脆内软,带薯仔香味,唔太食炸野嘅🐷都食个不停😋
🦞法式龙虾汤 $88
✨️门西淋牛猪仁鸡 VS 虾兵蟹将 $490
🐖焗多汁猪仔骨
猪仔骨以烧汁调制,微甜味道不但开胃,仲中和左肉类嘅油腻感。
🦞多汁淫虾
🍗慢煮蒜香春鸡(半只)
🦀炸软壳蟹
🍟香脆薯条
每条薯条都外脆内软,带薯仔香味,唔太食炸野嘅🐷都食个不停😋