2022-06-09 72 浏览
最近无意发现佐敦有间几高质既日本烧肉店 平日夜晚黎到唔算太多人 店员好贴心同我地讲解点样烧每一款肉 先可以避免烧焦同时又锁住肉汁 真系同平时无讲究咁烧既烧肉分别好大 熟度恰到好处 好食劲多😍😍蕃茄沙律作为前菜黎讲蕃茄沙律都几大份 蕃茄十分新鲜🍅矶煮鲍鱼本身无话钟意食鲍鱼 但呢到既矶煮鲍鱼都煮得几入味 肉质鲜嫩弹牙😋😋牛魔盛盒盛盒包括美国prime牛小排、日本A4和牛肉眼同美国prime牛角切 两款牛肉都相当高质 油脂分布均匀 但两者黎讲😈较钟意美国prime牛肉 食落相对无咁油腻 而家先知原来烧牛肉粒原来要好似炒饭咁系咁翻黎翻去 先唔会咁易烧焦 但如果烧一片片既烧肉 相反就唔可以成日翻烧🤔 盐烧豚腩肉豚肉虽无牛肉咁重油脂味 但可中和岩岩牛肉既肥腻 而且烧完牛肉再烧豚肉会无咁易黐网炸天扶罗相比烧肉 天扶罗稍为逊色 炸粉有d厚 但虾肉鲜甜可口

蕃茄沙律
作为前菜黎讲蕃茄沙律都几大份 蕃茄十分新鲜🍅