2022-09-09
某个星期日黎左佐敦呢间新开冇耐嘅cafe食个靓brunch😆 外面门口系宝蓝色设计🔷入面系灰黑tone为主,走简约轻工业风~ 座位唔算多,但位置唔会好逼,果日都唔多人,坐得好舒服😜✨Avocado Toast w/ Eggs $88sourdough够烟韧,满满嘅蛋沙律配上加咗啲柠檬汁嘅牛油果蓉,酸酸地非常开胃😋!一啲都唔觉得腻,但食完之后又啱啱好够饱,侧边嘅沙律菜都好新鲜🥗~✨Homemade Ice-Cream (single scrop) $40自家制雪糕味道真系好有惊喜,爱上了🤩 云呢嗱味超浓,而且口感劲滑,奶味好重🥰 雪糕个杯同个盘都系好冰,令到球雪糕冇咁易溶👍🏻 食得出系十分用心嘅制作!✨Matcha Latte $48茶味同奶味好balance,用左小山园若竹抹茶粉🍵,茶味同奶味都同样好浓郁😙 甜度好适中,系一杯好高质嘅matcha latte😍
✨Avocado Toast w/ Eggs $88
✨Matcha Latte $48