2024-02-19
好似已经收藏咗依间好耐,但系因为位置比较偏远就一直冇去(好似好多间都系因为咁嘅原因然后拖字诀🤣🤣) 。 咁啱今日去开黄埔𠮶头 见顺路就决定顺便去埋呢度。 位置方面其实近返何文田𠮶边 ,如果搭地铁去嘅话其实出咗地铁行几步路都会到。 装修方面其实都相当木系 ,立眼其实真系以为系餐厅所以行过左两次😂😂😂店舖主打系新式嘅面包,所以好多都好特别,选择困难症真系好难拣🫣 咁啱之前收藏嘅时候推广嘅面包款式冇左😅 所以惟有睇下其他款🤣🤣 最后喺雪柜入面望到曾经我喺另外一间舖头想买嘅款式,但系𠮶时去𠮶间已经冇再出🫣。啱啱喺依度发现咗有梗系嗱嗱声买黎试下🥳🥳 就系冰心麻糬😋😋味道方面有3款:Tiramisu, 海盐焦糖同埋朱古力。 最后简左Tiramisù 味($26) 话明冰心麻糬 咁紧系要雪冻左先好食😂😂 好彩天气冻 拎到番屋企都唔会热哂🥸 大小黎讲适中。口感方面冻冻地同软林林几正🧊外表表皮其实系麻糬皮,沈左啲朱古力粉 食落软糯糯咁 。 入面既馅料其实系tiramisu 味既cream黎, 唔会太甜岩岩好, 咖啡味一啲都唔突出 。 整体黎讲都唔错
Tiramisu冰心麻糬
查看之前的留言 ()